IMG_1013.JPG

Jeg hedder William Milsted, er født på Østerbro og er uddannet kok fra Claus Meyer i 2010. Siden har jeg arbejdet på en masse anerkendte restauranter, lavet middage forskellige steder i verden, undervist i kreativ tænkning indenfor gastronomi, taget madfotografier, samt haft to restauranter på Amager (Baglokalet & Baghaven).

I 2015 begyndte jeg at beskæftige mig med idéen om maden som noget mere end blot råvarer, teknikker og flotte anretninger. Det har resulteret i, at jeg siden da har lavet en masse forskellige konceptmiddage, der ud over den klassiske forståelse af en middag, også fokuserer på historiefortælling, teateroplevelser og samvær. Allesammen dogmer, der udfordrer ”den normale middag”. 

Hvis man observerer en familiemiddag et tilfældigt sted i verden, vil man hurtig kunne se meget mere end blot en middag. Uanset hvor henne man kigger, vil man nemt kunne afkode kultur, miljø, økonomisk velstand, sociale status, samt personernes interne forhold til hinanden. Det betyder, at man gennem maden kan lære at forstå de mennesker meget hurtigt, fordi man typisk åbner op og er sig selv under et måltid. Jeg synes det er utrolig interessant at udforske, hvordan man netop kan bruge og implementere disse observationer i fremtidige middage. Jeg ønsker at få folk til at slappe mere af eller få en vildere oplevelse uden, at det nødvendigvis har noget med min mad at gøre. Derfor har jeg besluttet mig for at lave en kogebog, som handler om alt andet end dét, der foregår på tallerkenen, hvilket vil sige værtsskab, gæstfrihed, alternative spisemåder, stemning og leg. 

 Jeg tror på, at fremtidens middage vil blive brugt i nogle andre sammenhænge end dem vi kender nu og vil blive endnu mere vigtige, jo længere væk vi fysisk kommer fra hinanden. Derfor vil jeg altid stræbe efter at lave middage, hvor maden ikke tager opmærksomheden fra tilstedeværelsen, men derimod understøtter det samvær vi alle har behov for.